Požiar v bratislavskom prístave: V nákladnej lodi horela kotolňa, škody vo výške 30-tisíc

NETKY.SK • 13 November 2016, 13:33 • 2 min
Požiar v bratislavskom prístave: V nákladnej lodi horela kotolňa, škody vo výške 30-tisíc

BRATISLAVA - Bratislavskí hasiči dnes ráno zasahovali pri požiari kotolne nákladnej lode na rieke Dunaj. TASR o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Viac ako 20 bratislavských hasičov dnes ráno zasahovalo pri požiari v priestoroch kotolne na remorkéri v nákladnom prístave v Bratislave. Na lodi sa v čase príchodu hasičov nachádzalo päť členov posádky, ktorých hasiči odviedli do bezpečia. Rýchlym zásahom sa im požiar podarilo zlikvidovať do jednej hodiny. Zároveň celú loď prehľadali termovíznou kamerou, aby vylúčili vznik skrytých ohnísk," TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ.

 

Pri požiari podľa jej informácií neunikli do ovzdušia škodlivé látky, potápačská skupina vylúčila aj únik nebezpečných látok. Nikto sa nezranil.

 

"Príčinou vzniku požiaru bola pravdepodobne technická porucha na horáku ohrevu vody. Predbežne určená materiálna škoda je 30.000 eur, uchránené hodnoty sú vo výške približne 700.000 eur," povedala Farkasová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies