Požiar troch skladov v bratislavskom Prievoze je už pod kontrolou

NETKY.SK • 16 November 2015, 12:16 • 2 min
Požiar troch skladov v bratislavskom Prievoze je už pod kontrolou

BRATISLAVA – Požiar skladov v bratislavskom Ružinove, v časti Prievoz, sa hasičom podarilo zlikvidovať dnes pred pol jednou v noci. Na mieste udalosti sa stále nachádza niekoľko hasičov.

slovakia

left justify in out

"Tí termokamerami prehľadávajú skryté ohniská a likvidujú ich," informovala TASR Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru v Bratislave

 

Podľa veliteľa bol včera krátko po 12.00 h ohlásený požiar pracovného stroja v jednej z hál na Hrachovej ulici. Po príjazde prvých hasičov však už okrem stroja horeli priestory celého halového komplexu. Čo bolo príčinou vzniku požiaru, zatiaľ nie je známe. "V čase príjazdu prvej jednotky boli všetci zamestnanci mimo objektu," povedal Bugár. Polícia však evakuovala ľudí z troch blízkych domov, taktiež ostatných obyvateľov vyzvala, aby si zatvorili na svojich domoch okná.

 

Presné množstvo a druhy horľavých látok, ktoré vyhoreli v objekte, sú ešte predmetom vyšetrovania. "Analýza ovzdušia našimi meracími prístrojmi však nepreukázala žiadne zvýšené koncentrácie, ktoré by ohrozovali život alebo zdravie občanov," podotkol veliteľ zásahu. Následkom požiaru podľa jej slov vznikla priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na dva milióny eur. 

 

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková TASR informovala, že vyšetrovateľ príčin požiarov sa k vzniku prievozského zatiaľ nevyjadril. "Presné príčiny a okolnosti požiaru sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania," poznamenala.

 

Po príjazde prvých hasičov však už okrem stroja horeli priestory celého halového komplexu. Tento požiar likvidovalo viac ako 40 hasičov s vyše desiatimi kusmi technikmi.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona