Požiar skládky dreva v Martine zlikvidovali hasiči za päť a pol hodiny

NETKY.SK • 25 August 2016, 11:56 • 2 min
Požiar skládky dreva v Martine zlikvidovali hasiči za päť a pol hodiny

MARTIN – Približne päť a pol hodiny likvidovali v stredu (24. 8.) hasiči požiar skládky dreva v mestskej časti Martina Medokýš. Skládka dreva mala zhruba desať krát 70 metrov a výšku približne štyri metre. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Miroslava Ondrichová.

slovakia

left justify in out

"Polovica dreva bola v plameňoch a hrozilo, že sa požiar rozšíri na stromy a lesný porast v tesnej blízkosti. K požiaru boli vyslaní ďalší hasiči z Martina a aj členovia dobrovoľných hasičských zborov Martina – Priekopy, Sučian a Koštian nad Turcom," uviedla Ondrichová.

 

Doplnila, že vodu na hasenie požiaru dodávali na požiarovisko kyvadlovou dopravou z rieky Turiec. "Po čiastočnom uhasení drevo prehrabali pomocou nakladača a následne zalievali vodou. V blízkosti horiacej skládky dreva sa nachádzal dutý tlejúci strom, ktorý museli hasiči spíliť, nakoľko hrozilo, že sa zrúti na prístupovú komunikáciu do Múzea slovenskej dediny. Hasiči v rámci zásahu prekontrolovali aj Múzeum slovenskej dediny, ktoré sa nachádza približne 200 metrov od miesta požiaru," dodala hovorkyňa.

 

Hasiči na likvidáciu požiaru spotrebovali približne 165.000 litrov vody. "Príčina vzniku požiaru, pri ktorom sa nikto nezranil, je v štádiu zisťovania," uzavrela Ondrichová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies