Požiar rodinného domu v Hradci si vyžiadal jednu obeť

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 10:02 • 2 min
Požiar rodinného domu v Hradci si vyžiadal jednu obeť

PRIEVIDZA - Život jedného človeka si vyžiadal požiar staršieho rodinného domu, ku ktorému došlo dnes v prievidzskej prímestskej časti Hradec.

slovakia

left justify in out

Pri udalosti, ktorú nahlásili krátko po 1.00 h, zasahovali šiesti príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze, informoval TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

 

"Požiar zasiahol celú strechu rodinného domu. Prievidzskí hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch vnikli do postihnutého objektu a vykonali prieskum obytných priestorov, pri ktorom nebol nikto nájdený," opísal Petrík. Súčasne, za účelom lokalizácie požiaru, nasadili podľa neho tri hasebné prúdy a postupne rozoberali konštrukciu strechy. "Počas prác v priestore podkrovia rodinného domu našli zhorené telo osoby. Po likvidácii požiaru miesto udalosti odovzdali príslušníkom polície," doplnil.

 

Profesionálnym hasičom pri zásahu asistovali aj piati členovia dobrovoľného hasičského zboru z Nedožier-Brezian. "Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania," dodal Petrík.

 

Polícia zatiaľ nevie, kto je obeťou požiaru. "Na povale neobývaného tehlového domčeka zvykol so súhlasom majiteľa prebývať a prespávať jeden miestny bezdomovec Anton. Či išlo o neho, alebo o inú osobu, ukážu až výsledky súdnej pitvy a analýzy DNA. Telo bolo v takom stave, že nebola možná žiadna identifikácia," informovala TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová. Na miesto požiaru podľa nej prizvali aj expertov z Kriminalistického a expertízneho ústavu.

 

"Príčina tejto tragédie je v štádiu vyšetrovania. Polícia už v danej veci vedie trestné stíhanie, a to vo veci prečinu usmrtenia a prečinu poškodzovania cudzej veci," dodala Antalová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies