Požiar pyrotechnickej továrne v Indii: Zahynulo 25 ľudí

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 10:29 • 2 min
Požiar pyrotechnickej továrne v Indii: Zahynulo 25 ľudí

NAÍ DILLÍ - Najmenej 25 pracovníkov zahynulo pri rozsiahlom požiari v továrni na výrobu zábavnej pyrotechniky v stredoindickom štáte Madhjapradéš.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes miestna polícia.

 

Hasičom trvalo niekoľko hodín, kým v stredu večer uhasili plamene, ktoré zachvátili továreň v okrese Bálághát. "Nastal obrovský výbuch, keď pracovníci vyrábali materiál pre petardy. Pri tragédii zomrelo celkovo 25 ľudí, z nich 19 žien a šesť mužov," povedal miestny policajný predstaviteľ. Ďalších piatich zranených podľa neho ošetrili pre popáleniny a otravu dymom, stav dvoch z nich je kritický.

 

Príčina požiaru nie je zatiaľ oficiálne stanovená, uviedla polícia s tým, že pravdepodobne vznikol po tom, ako jeden z pracovníkov odhodil na zem úplne neuhasený cigaretový ohorok. Polícia vyšetruje pre podozrenie zo zabitia z nedbanlivosti majiteľa továrne, ktorý krátko po explózii ušiel.

 

Výbuchy v dôsledku nehôd sú v indických továrňach na výrobu pyrotechniky pomerne časté vzhľadom na zanedbávanie bezpečnostných noriem, píše agentúra DPA. Miestne médiá uviedli, že pri podobných požiaroch v apríli prišlo v Madhjapradéši o život 11 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies