Požiar pri Veľkých Levároch spôsobili zrejme iskry z kolies vlaku

NETKY.SK • 8 August 2013, 18:54 • 2 min
Požiar pri Veľkých Levároch spôsobili zrejme iskry z kolies vlaku

BRATISLAVA - Dnešný požiar na Záhorí s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobili iskry z kolies prechádzajúceho vlaku, informuje bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

slovakia

left justify in out

Nevyhnutné bolo vypnutie elektrického vedenia, a preto vlaky po trase Veľké Leváre-Sekule-Kúty nejazdia. Pre ľudí je však zabezpečená náhradná autobusová doprava. Medzinárodné vlaky chodia po obchádzkovej trase cez Trnavu a Galantu, potrebné je rátať s dvadsaťminútovým zdržaním, informovala hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová.

Veľký požiar dnes popoludní zachvátil územie medzi Moravským Svätým Jánom a Veľkými Levármi. Oheň sa od železničnej trate vo Veľkých Levároch dostal do borovicového lesa. Požiar spozorovali v blízkosti farmy v obci Veľké Leváre. Na mieste zasahuje 40 profesionálnych hasičov z Bratislavy, Malaciek, Senice, Trnavy, Pezinka, Senca a z Piešťan. Pomáhajú im aj dobrovoľní hasiči zo Sekúl, Kútov, Moravského sv. Jána a Borkého sv. Jána. Hasiči si vyžiadali aj vrtuľník, ktorý zmonitoruje okolie a zabezpečí dodávku vody. Keďže ide o ťažko dostupný terén, hasiči potrebujú aj ťažkú techniku, informovala Silvia Jančovičová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies