Požiar obchodného strediska v Pakistane pripravil o život najmenej 13 ľudí

NETKY.SK • 30 December 2014, 11:52 • 2 min
Požiar obchodného strediska v Pakistane pripravil o život najmenej 13 ľudí

ISLAMABAD - Najmenej 13 obetí si vyžiadal požiar v nákupnom stredisku v meste Láhaur na východe Pakistanu, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Oheň zachvátil štvorposchodové nákupné centrum na bazári v Anárkalí, najstaršej obchodnej štvrti mesta, v pondelok vo večerných hodinách miestneho času, citovali v angličtine vychádzajúce noviny The Express Tribune zdroje záchranárov. Medzi 13 potvrdenými obeťami je aj jedna žena a jedno dieťa. Väčšina z nich prišla o život v dôsledku udusenia, niektorí podľahli ťažkým popáleninám.

      

Príčinou požiaru bol podľa záchranárov skrat elektrického vedenia. Oheň pohltil celú budovu v priebehu desiatich minút v čase, keď sa v nej ešte nachádzalo množstvo zákazníkov i predajcov. Budova mala len jeden východ.
      

Miestna vláda v Láhaure oznámila, že rodina každej obete dostane odškodné vo výške 5000 dolárov. Požiar v Láhaure prišiel len deň po tom, čo oheň zachvátil aj najväčší trh s drevom v ďalšom pakistanskom meste, Karáči. Požiar pohltil 250 obchodov, 50 obchodných domov a 18 obytných budov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona