Požiar nádrží s ropou na pobreží Líbye po týždni uhasili

NETKY.SK • 2 Január 2015, 18:12 • 2 min
Požiar nádrží s ropou na pobreží Líbye po týždni uhasili

BENGÁZÍ - Rozsiahly požiar pri najväčšom ropnom termináli na pobreží Líbye sa podarilo po týždni uhasiť. V piatok o tom informoval šéf štátneho ropného koncernu, ktorý zariadenie v prístave as-Sidr prevádzkuje.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ vymenovaný medzinárodne uznávanou vládou Líbye sa ešte v utorok pre agentúru Reuters vyjadril, že oheň zasiahol sedem nádrží a zhorieť mohlo až 1,8 milióna barelov (286 mil. litrov) suroviny. Celkovú škodu vtedy odhadol na 213 miliónov amerických dolárov (175 mil. eur). Ropné zariadenia v prístave as-Sidr ako aj v blízkom Ras Lánúf odstavili už pred niekoľkými týždňami, keď sa ich pokúsili zmocniť sily slúžiace paralelnej vláde v Tripolise. Medzinárodne uznávané vedenie pôsobiace v meste Tobruk terminály stále kontroluje, ich okolie sa však premenilo na bojisko a z vyvolania požiaru pri ostreľovaní raketami sa vzájomne obviňujú obe strany.

 

Líbyjské mestá boli v uplynulých mesiacoch dejiskom najhorších bojov od občianskej vojny v roku 2011, ktorá sa skončila pádom režimu na čele s Muammarom Kaddáfím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona