Požiar na skládke v Zlatých Klasoch už preveruje polícia

NETKY.SK • 1 August 2013, 15:05 • 2 min
Požiar na skládke v Zlatých Klasoch už preveruje polícia

BRATISLAVA - Požiar na nelegálnej skládke pri obci Zlaté Klasy v okrese Dunajská Streda už preveruje polícia. Ako ďalej agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, skládka začala horieť z doposiaľ presne nezistených príčin o 3:00.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Ak v priebehu vyšetrovania vyjdú najavo nové skutočnosti, prípad môže byť prekvalifikovaný na iný trestný čin. V tomto štádiu vyšetrovania nie je možné podať bližšie informácie. Polícia v súvislosti s požiarom spomalila v tomto úseku cestnú dopravu.

Hasiči naďalej postupujú v prípade požiaru skládky pneumatík pri obci Zlaté Klasy v okrese Dunajská Streda míľovými krokmi. Pre agentúru SITA to potvrdil Marián Hruška z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave. Podľa jeho slov sú tam stále miesta, kde sa dymí a tak chcú zamedziť, aby dym stúpal hore. Hasiči sa teda presúvajú na tie miesta, kde sa ešte stále dymí. "Lokalizácia ešte stále nie je vyhlásená," povedal Hruška. Zároveň dodal, že to bude tlieť ešte dlho.

Tridsiatka hasičov naďalej hasí skládku pneumatík, na mieste je asi 13 hasičských áut, informoval agentúru SITA Marián Hruška. Vodu berú z neďalekého potoka. Na mieste zasahujú príslušníci z hasičskej stanice v Šamoríne. Skládka má dĺžku 120 a šírku 60 metrov, jej výška bola asi osem metrov. Na požiarovisko povolali aj jednotky z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Dunajskej Strede, hasičov z Okresného riaditeľstva HaZZ v Galante a Pezinku aj posily hasičov zo Zlatých Klasov, Hubice a Štvrtka na Ostrove. Veliteľ zásahu si už ráno vyžiadal k zásahu Kontrolné chemické laboratóriá Nitra. Jednotka po príchode na miesto začala s meraním koncentrácií nebezpečných látok v ovzduší. Ranné merania v obci Zlaté Klasy nezistili únik nebezpečných látok do ovzdušia a jednotka sa presunula na ďalšie merania do obce Hubice.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona