Požiar na skládke v Trnave pomáhajú likvidovať aj vojaci

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 10:54 • 2 min
Požiar na skládke v Trnave pomáhajú likvidovať aj vojaci

TRNAVA - Pri hasení rozsiahleho požiaru skládky komunálneho odpadu v Trnave pomáhajú už od nedele (26. 3.) aj vojaci. Potrebnú techniku zabezpečili príslušníci Ženijného práporu Sereď.

slovakia

left justify in out

"Na základe požiadavky sekcie krízového riadenia ministerstva vnútra poskytli vojaci dve vozidlá Tatra, ktoré na miesto navážajú zeminu," informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková. Pomoc je súčasťou plnenia úloh v rámci domáceho krízového manažmentu.

 

Na skládke komunálneho odpadu na Zavarskej ceste začalo horieť v nedeľu okolo 14.00 h. "Na hasení požiaru sa zúčastňujú profesionálni hasiči z Trnavy, Serede, Galanty, Piešťan, Hlohovca, Malaciek a Žiliny a dobrovoľní hasiči z obcí Križovany nad Dudváhom, Brestovany, Šúrovce, Cífer, Voderady, Bučany, Veľké Kostoľany, Bohdanovce nad Trnavou, Jaslovské Bohunice, Zavar a DHZ Pole," informovala Júlia Kedrová z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave. Príčinu požiaru zisťujú.

 

V okolitých obciach merali tiež koncentráciu splodín v ovzduší prostredníctvom kontrolného chemického laboratória. "Merania nepreukázali zvýšené hodnoty znečistenia ovzdušia," uviedla Kedrová.

 

Na rovnakej skládke horelo aj v decembri 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona