Požiar na Malorke majú hasiči už pod kontrolou

NETKY.SK • 23 August 2013, 07:13 • 2 min
Požiar na Malorke majú hasiči už pod kontrolou

MADRID - Hasičom na španielskom ostrove Malorka sa vo štvrtok podarilo skrotiť požiar, ktorý zničil porast na ploche s rozlohou 480 hektárov a vyžiadal si evakuáciu približne 200 tamojších obyvateľov.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia regionálnej samosprávy sú plamene od podvečerných hodín pod kontrolou, čo umožnili "dobré poveternostné podmienky". Práce na definitívnom uhasení budú pokračovať aj v nasledujúcich dňoch. Samospráva uvádza, že v oblasti na severovýchode ostrova horia prevažne kroviny a z menšej časti aj píniový les. Ešte v stredu museli utiecť do bezpečia obyvatelia 50 domov, ktorí sa však údajne medzičasom vrátili.

Podľa údajov centrálnej vlády momentálne horia porasty na ďalších 15 miestach v strednom a severozápadnom Španielsku. Lesné požiare sú v krajine pomerne časté, pričom len od januára do júla minulého roka celková vypálená plocha presiahla 150-tisíc hektárov. Tento rok je situácia oveľa lepšia, k čomu zrejme prispelo vyššie množstvo zrážok počas poslednej zimy. V júli na Malorke vyhorelo 2 335 hektárov územia ležiaceho prevažne v pohorí Serra de Tramuntana nachádzajúcom sa na zozname UNESCO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies