Požiar muničného skladu na Ukrajine si vyžiadal najmenej jednu obeť

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 12:55 • 2 min
Požiar muničného skladu na Ukrajine si vyžiadal najmenej jednu obeť

KYJEV - Najmenej jednu obeť si vyžiadal štvrtkový mohutný požiar muničného skladu na severovýchode Ukrajiny. Oznámil to dnes ukrajinský úrad pre mimoriadne situácie.

slovakia

left justify in out

Mŕtve telo 66-ročnej ženy sa našlo v blízkosti areálu skladu v troskách domu, ktorý bol poškodený v dôsledku výbuchov spôsobených požiarom. Ďalšia 55-ročná žena utrpela pri explóziách zranenia, s ktorými ju hospitalizovali v nemocnici v Charkove.

 

Na mimoriadnom zasadnutí ukrajinského parlamentu venovaného tejto udalosti o tom dnes informoval riaditeľ Štátnej služby pre mimoriadne situácie Mykola Čečotkin.

 

Muničný sklad v meste Bakaleja v Charkovskej oblasti, ktoré leží neďaleko hraníc s Ruskom, začal horieť vo štvrtok nadránom. Čečotkin dnes dopoludnia uviedol, že požiar stále nebol uhasený, je však menej rozsiahly, uviedla agentúra Interfax-Ukrajina.

 

 

V jednom z najväčších skladov munície na Ukrajine sa nachádzali tankové a delostrelecké granáty, ktoré začali vplyvom tepla hromadne vybuchovať. Nebezpečná situácia si vyžiadala evakuáciu približne 20.000 ľudí a zákaz preletov lietadiel. Mimoriadne opatrenia zostanú v platnosti tri až sedem dní.

 

Ukrajinské úrady vyslovili podozrenie, že požiar v Bakaleji mohli úmyselne založiť príslušníci ozbrojených síl Ruska alebo samozvaných proruských republík v Donbase. Separatisti tieto obvinenia odmietli s tým, že ho zrejme zapríčinila nekompetentnosť ukrajinskej armády.

 

V dôsledku požiaru posilnili na Ukrajine ochranu všetkých muničných skladov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona