Požiar haly v priemyselnej zóne v českom Turnove má ďalšiu obeť

NETKY.SK • 4 December 2015, 09:01 • 2 min
Požiar haly v priemyselnej zóne v českom Turnove má ďalšiu obeť

LIBEREC - Štvrtkový požiar v priemyselnej zóne Vesecko v severočeskom meste Turnov si vyžiadal už dve obete. Prvý človek zomrel na mieste, ďalší ťažko zranený potom v nemocnici. Výbuch a následný požiar zranil niekoľko ľudí. Na mieste naďalej zostáva desať hasičských jednotiek, napísal dnes na svojej internetovej stránke Český rozhlas (ČRo).

slovakia

left justify in out

Podľa veliteľa zásahu Jiřího Kovalského z libereckého hasičského zboru potrvá hasenie požiaru zrejme až do dnešného dopoludnia. Komplikuje ho totiž narušená statika haly v priemyselnej zóne Vesecko na okraji Turnova.
"Statika budovy je pre nás pri tomto požiari naozaj veľký oriešok. Je to rozsiahla hala, ktorá je krytá predpätými železobetónovými panelmi Spiroll, ktoré sa nám žiarom prehli. Odhadujeme, že ak by neboli ďalšie komplikácie a podarila sa nám aktuálna taktika, ktorú sme zvolili, tak by sme mohli likvidáciu požiaru nahlásiť dnes popoludní," uviedol Kovalský.


Po dohasení budú policajti a hasiči hľadať príčinu vzniku požiaru, ktorý vypukol vo štvrtok okolo 08.00 h v budove s rozmermi 50 krát 60 metrov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona