Požiar drevenej chaty pri Kežmarku spôsobil škodu za desaťtisíce eur

NETKY.SK • 28 December 2015, 10:21 • 2 min
Požiar drevenej chaty pri Kežmarku spôsobil škodu za desaťtisíce eur

JEZERSKO - Požiar drevenej víkendovej chaty v obci Jezersko, okres Kežmarok, v noci na dnes spôsobil škody za desaťtisíce eur. Zisťovateľka príčin požiarov Jana Kolodzejová pre TASR uviedla, že oheň úplne zničil podkrovie chaty aj časť haly.

slovakia

left justify in out

„Na chate bola skupinka mladých ľudí, ktorí si zakúrili v peci a začalo sa tam dymiť. Vyšli preto hore do podkrovia, kde uhasili menší požiar a nechali to tak. Následne sa však objavili ďalšie plamene, naši príslušníci už prišli na miesto požiaru v štádiu, keď bola chata dosť rozhorená. Šľahali odtiaľ dvoj- až trojmetrové plamene. Celé podkrovie aj časť haly so zariadením už boli zničené,“ priblížila Kolodzejová.

 

Majiteľ predbežne vyčíslil škodu na cca 80.000 eur. Oheň sa pravdepodobne rozšíril práve z pece, v ktorej si mladí návštevníci chaty chceli zakúriť. „Nie je to však ešte určené na 100 percent. Presná príčina sa ešte bude prešetrovať,“ dodala Kolodzejová. Požiar bol nahlásený krátko po 3. hodine, hasičom sa ho podarilo zlikvidovať za zhruba päť hodín. Ohrozená bola aj vedľajšia murovaná stavba, tú sa však podarilo uchrániť. Pri požiari zasahovali ôsmi hasiči na troch vozidlách zo Spišskej Starej Vsi a Kežmarku. Na mieste sa podľa Kolodzejovej nikto nezranil, ani nenadýchal splodín z horenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona