Požiar bytu v Prievidzi: Záchranári museli ošetriť 15 ľudí

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 12:12 • 2 min
Požiar bytu v Prievidzi: Záchranári museli ošetriť 15 ľudí

PRIEVIDZA - Dovedna 15 ľudí, z toho desať detí, ošetrili zdravotníci Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) v dôsledku požiaru bytu v baníckej ubytovni na Trhovej ulici v Prievidzi. K požiaru došlo 1. mája krátko pred 7.30 h. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík.

slovakia

left justify in out

Pri požiari bytu na druhom poschodí štvorpodlažného bytového domu zasahovalo 12 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s piatimi kusmi hasičskej techniky. Dom bol značne zadymený a v bytoch sa nachádzali ľudia. "Veliteľ zásahu určil dvoch príslušníkov HaZZ, ktorí vykonali lokalizáciu a následnú likvidáciu požiaru. Ostatní zasahujúci hasiči postupne evakuovali všetkých obyvateľov z postihnutého objektu na voľné priestranstvo, kde zdravotníci následne poskytovali ošetrenie osobám, u ktorých bolo podozrenie, že sa nadýchali splodín horenia," uviedol Petrík.

 

Spresnil, že počas zásahu bolo evakuovaných dovedna 182 dospelých osôb a desať detí, pričom ošetrenie poskytli zdravotníci piatim dospelým osobám a všetkým deťom.

 

"Po likvidácii požiaru bol celý objekt dôkladne odvetraný, skontrolovaný a miesto udalosti odovzdané príslušníkom polície. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania," dodal Petrík.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona