Požiar budovy v Paríži neprežilo najmenej desať ľudí

NETKY.SK • 5 Február 2019, 12:48 • 2 min
Požiar budovy v Paríži neprežilo najmenej desať ľudí

PARÍŽ - Najmenej desať obetí na životoch si vyžiadal požiar, ktorý zachvátil počas včerajšej noci obytný dom vo francúzskej metropole Paríž. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na prokuratúru a hasičov.

slovakia

left justify in out

Úrady už skôr upozornili, že počet mŕtvych môže stúpať. Záchranári stále prehľadávajú najvyššie poschodia osempodlažnej budovy, ktorá sa nachádza v 16. parížskom obvode. Budova, v ktorej horelo, sa nachádza na Erlangerovej ulici pri Boulonskom lesíku v jednej módnych štvrtí Paríža vyhľadávaných turistami. V tom istom parížskom obvode sa nachádzajú známe štadióny, ako aj mnohé obchody a luxusné reštaurácie.

 

 

Polícia začala vyšetrovanie možného trestného činu podpaľačstva s následkom smrti a zatkla 40-ročnú ženu bývajúcu v tomto dome. Podľa francúzskeho ministra vnútra Christopha Castanera je o nej známe, že mala v minulosti duševné problémy. Záchranári podľa Castanera ošetrili po požiari 36 ľudí, ktorí utrpeli ľahké zranenia. Medzi zranenými je aj osem hasičov a ide o najtragickejší požiar v Paríži od apríla 2005, keď si požiar v hoteli neďaleko budovy slávnej opery vyžiadal 24 ľudských životov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FFPG Breaking News: Paris is on Fire! ⠀⠀⠀⠀ Violent protesters took over the Champs-Élysées in Paris: they torched cars, smashed windows and also attacked police. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ The protests began as a rebellion against fuel prices but has grown into an anti-Macron protest after weeks of civil unrest in the capital. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ FFPG Safety message: With the current political climate, protests anywhere can take a turn for worse. This could easily occur in any United States city or town. Situational awareness should be heightened when protests break out and continue for multiple days. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Stay focused, Stay motivated, Stay Safe -FFPG ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Príspevok, ktorý zdieľa Firefighter Proving Grounds (@ffprovinggrounds),

 

Požiar vypukol okolo 01.00 h a niektorí obyvatelia utiekli pred dymom a plameňmi na strechy susedných domov, odkiaľ ich hasiči zachraňovali pomocou rebríkov. Zasahujúce zložky preventívne evakuovali aj dve priľahlé budovy. V ranných hodinách bolo na mieste nešťastia približne 200 hasičov, ktorí okrem samotného hasenia ošetrovali zranených. Viacero ulíc v okolí polícia uzavrela. Požiar sa podarilo uhasiť po približne piatich hodinách. Podľa vyšetrovateľov ju spôsobil unikajúci plyn. Iba pred niekoľkými týždňami prišli štyria ľudia o život pri mohutnej explózii v pekárni v centre Paríža. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies