Požiar budovy si vyžiadal najmenej 22 mŕtvych

NETKY.SK • 11 Máj 2013, 07:45 • 2 min
Požiar budovy si vyžiadal najmenej 22 mŕtvych

LÁHAUR - Životy najmenej 22 ľudí si vyžiadal požiar v meste Láhaur na východe Pakistanu, kde začala ešte vo štvrtok horieť deväťposchodová vládna budova.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia tamojšej polície záchranári v piatok našli v zhorenisku telá 17 obetí, zatiaľ čo ďalších päť ľudí zahynulo, keď sa v snahe uniknúť pred plameňmi rozhodli vyskočiť. Pakistanské televízne stanice vo štvrtok odvysielali dramatické zábery obetí padajúcich z výšky pred očami okolostojacich ľudí.

Podľa policajného dôstojníka Marufa Wahlu požiar spôsobila iskra z elektrického generátora na najvyššom poschodí, pričom hasiči museli s plameňmi bojovať až 24 hodín. Vlastné generátory majú v Pakistane mnohé budovy, keďže krajina trpí častými elektrickými výpadkami. Podľa Wahlu bolo v prípade väčšiny obetí príčinou smrti udusenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies