Požiar budovy si vyžiadal 19 mŕtvych a 8 zranených

NETKY.SK • 19 November 2017, 06:28 • 2 min
Požiar budovy si vyžiadal 19 mŕtvych a 8 zranených

PEKING - Najmenej 19 mŕtvych a osem zranených si vyžiadal v sobotu požiar budovy na južnom predmestí Pekingu. S odvolaním sa na štátnu tlačovú agentúru Sinchua o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Požiarnici uhasili v sobotu požiar v dvojpodlažnej budove, ktorá slúžila ako prenájom nízkonákladových apartmánov, v pekinskom obvode Ta-sing okolo 21.00 h miestneho času (14.00 h SEČ).

 

Požiar vypukol asi tri hodiny predtým, tvrdí čínska štátna tlačová agentúra. Dodala, že zranených previezli do nemocnice.

 

Agentúra AP ďalej píše, že telefonicky kontaktovala miestnu hasičskú zbrojnicu i vedenie Ta-sing. Oba orgány odmietli incident komentovať.

 

Úrady dôkladne kontrolujú informácie týkajúce sa požiaru. Vyhľadávanie faktov o požiari na internete stopla cenzúra, zatiaľ čo reportáže nezávislých čínskych spravodajských médií boli odstránené a nahradené skúpou správou štátnej agentúry Sinchua, tvrdí AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies