Powellovi vraj skrátia trest o sedem mesiacov

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 12:54 • 2 min
Powellovi vraj skrátia trest o sedem mesiacov

KINGSTON - Jamajský bývalý svetový rekordér v behu na 100 m Asafa Powell sa čoskoro dočká významného skrátenia trestu za doping z 18 na 11 mesiacov.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na Jamaican Observer o tom informoval web insidethegames.biz. Na redukcii sa údajne dohodli Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) a Svetová antidopingová agentúra (WADA).

 

Tridsaťjedenročný atlét mal vlani v júni na národnom šampionáte pozitívny test. V júli vyšlo najavo, že vzorka, ktorú poskytol na kontrolu, obsahovala zakázaný stimulant oxilofrín. Powell pri vyšetrovaní tvrdil, že látka sa nachádzala vo výživovom doplnku, ktorý mu podával kanadský kondičný tréner Chris Xeureb. Suspendácia začala spätne platiť od 21. júna 2013, takže mala pôvodne uplynúť 20. decembra 2014. Po skrátení mohol Powell teoreticky štartovať už v piatok 6. júna na mítingu severoamerickej atletickej ligy v texaskom Houstone, ale zabránila mu v tom pomalá reakcia Jamajskej antidopingovej komisie. Všetko by sa malo vybaviť až tento týždeň. Powell stihne národný šampionát v závere júna a má šancu kvalifikovať sa na Hry Commonwealthu do Glasgowa (23. júla - 3. augusta). 

 

Rovnako na 18 mesiacov Jamajčania stopli olympijskú víťazku z Atén 2004 v štafete na 4 x 100 m Sherone Simpsonovú, v jej prípade uplatnia ten istý postup. Obaja športovci sa proti pôvodnému trestu odvolali na Športový arbitrážny súd v Lausanne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies