Powell si nespomenul na názvy výživových doplnkov

NETKY.SK • 15 Január 2014, 12:13 • 2 min
Powell si nespomenul na názvy výživových doplnkov

KINGSTON - Jamajský šprintér Asafa Powell neinformoval antidopingového komisára o doplnkoch svojej výživy, pretože boli pre neho nové a nezapamätal si ich mená.

slovakia

left justify in out

Takto sa atlét obvinený z užívania zakázanej látky oxilofrín bránil v utorok pred trojčlenným disciplinárnym výborom národnej antidopingovej komisie (JADCO). Vypočúvanie trvá dva dni, bývalý svetový rekordér na 100 m Powell sa na nich pokúsi vysvetliť, ako sa do jeho tela dostal zakázaný stimulant. Zistili mu ho na vlaňajšom jamajskom šampionáte. Rovnakú látku našli aj vo vzorkách odovzdaných jeho tréningovom kolegyňou Sherone Simpsonovou, ktorá sa výboru zodpovedala minulý týždeň. Powell vtedy vystupoval ako svedok. Obaja bežci majú až do vyriešenia prípadu zastavenú činnosť.

Powell tvrdí, že od svojho nového kanadského kondičného trénera Christophera Xuereba dostal deväť rôznych doplnkov. Bol medzi nimi aj prípravok Epiphany D1, v ktorom sa našiel oxilofrín. Jeho zloženie si vraj preveroval šesť hodín na internete spolu s priateľom a nenašli nič, čo by odporovalo pravidlám. Xuerebovi vraj bezvýhradne dôveroval. 

"Pane, boli to vtedy pre mňa nové doplnky, bol som rozrušený z pretekov, nepamätal som si ich mená," odpovedal Powell na otázku jedného z členov výboru, prečo antidopingovému komisárovi pri odbere vzorky nenahlásil, že užíva nejaké prípravky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies