Povstalecká paľba v Aleppe: Zahynulo najmenej 25 civilistov

NETKY.SK • 9 Júl 2016, 07:04 • 2 min
Povstalecká paľba v Aleppe: Zahynulo najmenej 25 civilistov

DAMASK - Najmenej 25 civilistov vrátane štyroch detí zahynulo v piatok večer pri útokoch sýrskych povstalcov na sídliská severosýrskeho mesta Aleppo kontrolované vládnymi jednotkami.

slovakia

left justify in out

Ďalších najmenej 120 ľudí utrpelo zranenia, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva.

 

Centrum so sídlom v Londýne upozornilo, že viacerí ľudia utrpeli ťažké zranenia, čo môže ešte zvýšiť celkový počet obetí.

 

Povstalci zintenzívnili paľbu na štvrte kontrolované vládou po tom, čo armáda podnikla rozsiahle letecké i delostrelecké útoky na časti mesta ovládané vzbúrencami. Pri týchto útokoch počas predchádzajúcej noci zahynulo podľa pozorovateľského centra najmenej 12 civilistov, z toho šesť detí.

 

Násilnosti v Aleppe neutíchli ani napriek trojdňovému prímeriu v krajine, ktoré sa začalo v stredu.

 

Pri útokoch neidentifikovanými lietadlami v provincii Idlíb zase zahynulo v piatok najmenej 23 civilistov, hlásilo Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona