Povstalci z Revolučných ozbrojených síl Kolumbie prepustia zajatého vojaka

NETKY.SK • 26 December 2014, 09:49 • 2 min
Povstalci z Revolučných ozbrojených síl Kolumbie prepustia zajatého vojaka

BOGOTA - Povstalci z Revolučných ozbrojených síl Kolumbie (FARC) čoskoro prepustia príslušníka kolumbijských ozbrojených síl zajatého pri prepade vojenskej hliadky, pri ktorom minulý týždeň zahynulo päť jeho kolegov. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie FARC.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia FARC vyhlásili časovo neobmedzené prímerie minulý piatok o polnoci, teda v ten istý deň, keď pri útoku na vojakov hliadkujúcich v juhozápadnej provincii Cauca, 25-ročného Carlosa Ojedu zajali.
      

"Oslobodenie (vojaka) je zo strany FARC ďalším mierovým gestom a zároveň humánnym činom vzhľadom na skutočnosť, že vojak bol v boji ľahko zranený," uvádza sa vo vyhlásení FARC zverejnenom na internete.
      

Zajatého vojaka odovzdajú povstalci v najbližších dňoch delegácii zloženej zo zástupcov Medzinárodného výboru Červeného kríža (MVČK), Kuby a Nórska. Predstavitelia oboch krajín pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rozhovorov medzi kolumbijskou vládou a vzbúrencami.
      

Revolučné ozbrojené sily Kolumbie začínali ako roľnícke hnutie, ktoré sa dovolávalo pozemkových reforiem. Päť desaťročí trvajúci ozbrojený konflikt medzi kolumbijskou vládou a FARC si doposiaľ vyžiadal viac ako 200.000 životov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies