Povstalci z Boko Haram zverejnili VIDEO s unesenými nigérijskými dievčatami

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 13:07 • 2 min
Povstalci z Boko Haram zverejnili VIDEO s unesenými nigérijskými dievčatami

LAGOS - Vodca militantnej nigérijskej islamistickej skupiny Boko Haram v 17-minútovom videu vyjadril pripravenosť prepustiť vyše 200 dievčat, ktoré uniesli jeho bojovníci - výmenou za väzňov. Tvrdí to na dnes zverejnenom videozázname, ktorý k nahliadnutiu získala agentúra AFP. Informovala dnes o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Abubakar Šekau tvrdí, že na videozázname je asi 130 nezvestných dievčat, ktoré konvertovali na islam. Dievčatá sú celkom zahalené v hidžábe a modlia sa na neznámom mieste na vidieku. Výmenou za ne požaduje prepustenie všetkých militantných väzňov.

 

Zo školy v meste Čibok v severonigérijskom štáte Borno, kde žije mnoho kresťanov, uniesli bojovníci Boko Haram 14. apríla 276 dievčat. Niektorým sa podarilo ujsť, v zajatí na neznámom mieste ich je však ešte najmenej 223. V predchádzajúcom videozázname Boko Haram pohrozil, že ich predá do otroctva.

 

Svojich expertov na pomoc nigérijským orgánom vyslali USA a Francúzsko v nedeľu ponúklo možnosť zorganizovať summit s Nigériou a jej susednými krajinami, ktorý by bol zameraný na islamistickú militantnú skupinu Boko Haram.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies