Povstalci z Boko Haram sa po zásahu spojeneckých síl stiahli z Kamerunu

NETKY.SK • 6 Február 2015, 13:51 • 2 min
Povstalci z Boko Haram sa po zásahu spojeneckých síl stiahli z Kamerunu

YAOUNDÉ - Bojovníci extrémistickej skupiny Boko Haram ustúpili späť do Nigérie po tom, ako napadli mesto Fotokol na severe Kamerunu a zavraždili tam takmer 100 ľudí. Napísala to dnes agentúra AP s odvolaním sa na kamerunských predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Kamerunskí vojaci za asistencie čadských síl úspešne zahnali stovky islamských extrémistov preč z Fotokolu. Povedal to hovorca kamerunskej vlády Issa Tchiroma Bakary.
     

Násilné aktivity nigérijskej skupiny Boko Haram, ktorej bojovníci iba vlani vyvraždili vyše 10.000 civilistov, nedávno eskalovali aj v susednom Kamerune.
     

Povstalcov Boko Haram sa podarilo vytlačiť z viacerých nigérijských miest. Extrémisti odpovedali útokom na kamerunské mesto Fotokol, kde prepadli mešity a kostoly. Skupina zároveň varovala susedné krajiny, aby sa nepripájali k regionálnym silám, ktorým cieľom je potlačiť ich povstanie.
     

Africké krajiny sa aktuálne snažia koordinovať odpoveď na hrozbu, ktorú pre nich predstavuje táto nigérijská militantná skupina. Africká únia (AÚ) udelila pre boj s Boko Haram mandát jednotkám o spoločnej sile 7500 mužov z Nigérie, Čadu, Kamerunu, Nigeru a Beninu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies