Povstalci v Jemene vystrelili rakety na vojenskú prehliadku, sedem ľudí zahynulo

NETKY.SK • 22 Január 2018, 17:05 • 2 min
Povstalci v Jemene vystrelili rakety na vojenskú prehliadku, sedem ľudí zahynulo

SANÁ - Jemenskí povstalci vystrelili rakety Kaťuša na vojenskú prehliadku neďaleko mesta Taizz. Útok bol zrejme pokusom o zabitie ministra vnútra a jeho zástupcu.

slovakia

left justify in out

Zahynulo pri ňom najmenej sedem ľudí, medzi ktorými boli traja civilisti vrátane novinára a štyria vojaci. Zranenia utrpel ďalší miestny reportér pracujúci pre televíziu Russia Today. Informácie poskytli členovia ozbrojených zložiek pod podmienkou zachovania anonymity.

Medzinárodne uznanú vládu v Jemene podporuje Saudská Arábia, ktorá zároveň vedie koalíciu, ktorá v krajine od roku 2015 bojuje proti húsíom. Šiitskí povstalci husíovia majú pod kontrolou väčšinu severného Jemenu, vrátane hlavného mesta Saná. Počas noci a nadránom bombardovala koalícia základňu povstalcov v provincii Sáda. Pri tomto útoku zahynulo najmenej sedem ľudí vrátane piatich detí. Od začiatku vojny v Jemene už zahynulo viac ako 10-tisíc ľudí a dva milióny obyvateľov museli opustiť svoje domovy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies