Povstalci v Jemene obsadili médiá, v krajine hrozí puč

NETKY.SK • 19 Január 2015, 13:58 • 2 min
Povstalci v Jemene obsadili médiá, v krajine hrozí puč

SANÁ - Šiitským povstalcom sa v pondelok podarilo obsadiť sídlo štátnej tlačovej agentúry SABA a televíznej stanice v jemenskom hlavnom meste Saná.

slovakia

left justify in out

Boje medzi vládnymi silami a povstalcami z vplyvného klanu Hautívcov prebiehajú aj pri prezidentskom paláci. Ozbrojenci tiež zaútočili na konvoj premiéra Chalída Baháha, predseda vlády ale vyviazol bez zranení.

 

 

 

Ministerka informácií Nadiía Sakkáfová vyhlásila, že krajina sa nachádza len krok od štátneho prevratu. Šiitskí povstalci obsadili hlavné mesto a časti krajiny ešte v septembri. Podľa svedkov sa v Saná od rána ozýva streľba a nad mestom sa vznáša dym. Na uliciach údajne ležia mŕtve telá, počet obetí však zatiaľ nie je známy. Obe strany podľa niektorých zdrojov už začali rokovať o prímerí.

 

Obyvatelia opustili oblasť v okolí prezidentského paláca, ďalší zostali vo svojich bytoch. Prezident Abd Rabbu Mansúr Hádí v paláci nežije a jeho neďaleké sídlo už obkolesili vojaci a tanky, aby ho chránili. Školy a úrady v centre zostali uzavreté.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies