Povstalci v Aleppe odpálili bomby v tuneloch, zahynulo najmenej 13 ľudí

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 07:48 • 2 min
Povstalci v Aleppe odpálili bomby v tuneloch, zahynulo najmenej 13 ľudí

BEJRÚT - Sýrski aktivisti tvrdia, že povstalci bojujúci za zosadenie prezidenta Bašára Asada odpálili výbušniny v tuneloch vedúcich pod budovami v severnom meste Aleppo. O život pri tom prišlo najmenej 13 vojakov vládnych síl. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii oznámilo, že povstalci odpálili bomby v noci na dnes v Aleppe. SOHR tvrdí, že zahynulo najmenej 13 vojakov a provládnych ozbrojencov. Jedna bomba vybuchla podľa aktivistov pod policajnou stanicou, v ktorej zrejme boli ubytovaní vojaci.
      

K zodpovednosti za bombový útok sa zatiaľ nikto neprihlásil. Došlo k nemu v čase správ o náraste smrtiacich útokov skupiny Islamský štát, donedávna známej ako Islamský štát v Iraku a Levante (ISIL), ktorá sa odtrhla od teroristickej organizácie al-Káida. Bojovníci IS sa zameriavajú na Asadove vojská.

 

Za posledné dva týždne zahynulo v sýrskej občianskej vojne viac ako 2000 Sýrčanov - takmer polovica z nich boli príslušníci provládnych síl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies