Povstalci útočili po celom Afganistane a zabili sedem ľudí vrátane sudcu

NETKY.SK • 7 Január 2015, 13:58 • 2 min
Povstalci útočili po celom Afganistane a zabili sedem ľudí vrátane sudcu

KÁBUL - Povstalci dnes útočili po celom Afganistane a zabili sedem ľudí vrátane provinčného sudcu. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na políciu.

slovakia

left justify in out

Vo východoafganskej provincii Nangarhár na hranici s Pakistanom, v provinčnom hlavnom meste Džalalabad, zabil výbuch bomby sudcu Muhammada Hasana a zranil dve jeho dcéry. Sudca vykonával úrad v susednej provincii Laghmán.
     

Pri inom útoku v provincii Baghlán zabili militantní povstalci šesť ľudí pracujúcich na výstavbe cesty, pričom zahynul aj šéf stavebnej firmy. Pri útoku utrpela zranenie ešte jedna osoba a dve sú nezvestné.
     

Vo východnej provincii Chóst zaútočili traja samovražední bomboví útočníci na policajnú akadémiu, pričom jeden sa odpálil v aute a ďalších dvoch zastrelila polícia. Pri atentáte utrpeli zranenia traja policajti, informoval úrad provinčného guvernéra.
     

K zodpovednosti za útoky v provinciách Nangarhár a Chóst sa prihlásilo militantné hnutie Taliban.
     

Povstalci z Talibanu v posledných mesiacoch vystupňovali útoky proti afganským vojakom a policajtom. Sily USA a NATO ukončili svoju bojovú misiu v Afganistane na konci minulého roka a afganská armáda prevzala zodpovednosť za bezpečnosť v krajine od 1. januára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies