Povstalci tvrdia, že dobyli donecké letisko

NETKY.SK • 15 Január 2015, 18:45 • 2 min
Povstalci tvrdia, že dobyli donecké letisko

DONECK - Proruskí separatisti vo štvrtok oznámili, že sa im podarilo dobyť celé zničené letisko v meste Doneck na východe Ukrajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Donecké letisko, ktorého terminál bol v rukách vládnych síl a ostatné časti pod kontrolou povstalcov, bolo dejiskom prudkých bojov už od mája minulého roku. Korešpondent agentúry AP informoval, že na budove letiska vlaje vo štvrtok povstalecká zástava, boje však naďalej pokračujú. Do paľby sa dostali aj okolité dediny, počet možných obetí však nie je známy.

 

Ukrajinský parlament vo štvrtok odhlasoval obnovenie svojich síl na prednej línii a pokračovanie v postupnej mobilizácii. Stalo sa po tom, čo tajomník národnej rady pre obranu Oleksandr Turčynov varoval, že ruské sily podporujúce separatistov prudko zvýšili svoje vojenské aktivity na východe. Dodal tiež, že na východnej Ukrajine je momentálne nasadených 8 500 vojakov ruskej armády. V stredu podľa Turčynova zomreli dvaja ďalší ukrajinskí vojaci a štyria utrpeli zranenia, keď na ukrajinské pozície dopadlo 129 striel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies