Povstalci si pri Aleppe vymenili s Asadovými silami zajatcov

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 10:00 • 2 min
Povstalci si pri Aleppe vymenili s Asadovými silami zajatcov

BEJRÚT - Sýrski povstalci a sily lojálne prezidentovi Bašárovi Asadovi si v blízkosti rozdeleného mesta Aleppo vymenili zajatcov a padlých. Podľa agentúry AP išlo jednu z najväčších takýchto výmen z poslednej doby.

slovakia

left justify in out

Vzbúrenci na základe dohody sprostredkovanej Sýrskym arabským Červeným polmesiacom (SARC) odovzdali v utorok sýrskym vládnym silám 25 zajatcov a 70 tiel padlých.

 

Od druhej strany si prevzali 12 zajatých a 11 zabitých bojovníkov, uviedla monitorovacia skupina Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

 

Medzi zajatcami, ktorých prepustili povstalci, je aj plukovník sýrskych špeciálnych síl či príslušník libanonského militantného hnutia Hizballáh. Výmena zajatcov prebehla aj napriek pokračujúcim prudkým bojom o Aleppo, ktoré je jedným z kľúčových bojísk sýrskeho konfliktu.

 

Aleppo bolo pred vypuknutím občianskej vojny obchodnou metropolou Sýrie. Momentálne je však dlhými bojmi a intenzívnym ostreľovaním zničené a rozdelené na dve časti: západ obsadili vládne sily, zatiaľ čo východnú časť kontrolujú povstalci. V bojoch o Aleppo sa angažujú aj členovia elitných iránskych Revolučných gárd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies