Povstalci podľa vlády zamínovali okolie dopadu zostreleného lietadla

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 14:47 • 2 min
Povstalci podľa vlády zamínovali okolie dopadu zostreleného lietadla

DONECK - Proruskí separatisti zamínovali oblasť na východe Ukrajiny, v ktorej spadlo zostrelené malajzijské lietadlo.

slovakia

left justify in out

V stredu to novinárom povedal hovorca ukrajinskej vlády Andrij Lysenko, podľa ktorého povstalci tak znemožnili prácu zahraničných expertov na mieste nešťastia. Medzinárodní pozorovatelia z Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) sa v stredu už štvrtýkrát za sebou nedostali k troskám stroja a po krátkom rozhovore s hliadkujúcimi povstalcami sa vrátili späť do Donecka. K lietadlu sa opäť pokúsia dostať nasledujúci deň. Lysenko tiež povedal, že vládne sily sa pokúšajú získať späť územie v okolí dopadu lietadla, ktoré teraz majú pod kontrolou separatisti. Zdôraznil však, že priamo na mieste nešťastia sa nebojuje.

 

Východoukrajinskí povstalci v utorok obvinili OBSE, že slúži záujmom Spojených štátov a vláde v Kyjeve a pohrozili preto nesprístupnením miesta dopadu malajzijského lietadla, na palube ktorého zahynulo 298 ľudí. Medzinárodní experti vrátane tých z OBSE ako aj Holandska a Austrálie sa stále neúspešne pokúšajú získať úplný prístup na miesto nešťastia s cieľom zozbierať dôkazy o nehode, ale aj osobné veci mŕtvych pasažierov. Zabezpečenie prístupu expertov k troskám bude témou štvrtkového rokovania zástupcov Ruska, Ukrajiny a OBSE, ktoré by sa malo konať v bieloruskom Minsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies