Povstalci ostreľovali štvrte v meste Aleppo, zomrelo najmenej 13 ľudí

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 17:13 • 2 min
Povstalci ostreľovali štvrte v meste Aleppo, zomrelo najmenej 13 ľudí

BEJRÚT - Najmenej 13 civilistov zahynulo dnes, keď sýrski povstalci ostreľovali vládou kontrolované oblasti mesta Aleppo na severe krajiny. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vysielanie tamojšej televízie.

slovakia

left justify in out

Ďalších minimálne 30 osôb utrpelo "pri teroristickom ostreľovaní mesta" zranenia, dodala televízia.
     

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne počet obetí potvrdilo, pričom strely mali dopadnúť do vládou kontrolovaného centra Aleppa.
     

Dnešná paľba zrealizovaná protivládnymi povstalcami sa uskutočnila iba niekoľko hodín po kritike, ktorú na ich adresu zverejnila medzinárodná ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW). Opozičným bojovníkom vyčítala množstvo neopodstatnených bombových a raketových útokov voči civilistom, ktorí sa zdržiavajú na vládou kontrolovaných územiach.
     

Podľa organizácie so sídlom v New Yorku boli cieľom mnohých takýchto útokov zóny s vysokou koncentráciou náboženských menšín vrátane kresťanov, drúzov, alavitov a šiitov.
     

Väčšina tamojších náboženských menšín je podľa DPA považovaná za podporovateľov vlády prezidenta Bašára Asada, pričom rebeli získali väčšinu svojich sympatizantov z radov väčšinových sunnitských Arabov.
     

Sýrske mesto Aleppo s 1,2 miliónmi obyvateľov, ktoré je po stáročia významnou hospodárskou a kultúrnou metropolou Sýrie, je obliehané už celé mesiace. Sýrska armáda sa usiluje v rámci veľkej ofenzívy voči povstalcom obkľúčiť a obsadiť celé okolité územie s cieľom vytlačiť vzbúrencov z druhého najväčšieho mesta Sýrie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies