Povstalci na východe Ukrajiny prepustili zadržaného lídra Purgina

NETKY.SK • 8 September 2015, 18:18 • 2 min
Povstalci na východe Ukrajiny prepustili zadržaného lídra Purgina

MOSKVA - Jeden z vodcov Ruskom podporovaných separatistov na východe Ukrajiny Andrej Purgin dnes oznámil, že ho prepustili z väzby, kde ho na štyri dni zatvorili jeho vlastní z dôvodov, ktoré nepozná.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Purgina zatkli minulý týždeň zjavne v rámci mocenského boja v čase, keď sa separatistický región pripravuje na vlastné voľby. Purgina zadržali v piatok 4. septembra neďaleko mesta Doneck, ktoré je baštou separatistov. Došlo k tomu v deň, keď bol odvolaný z funkcie predsedu parlamentu medzinárodne neuznanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) a práve sa vrátil z návštevy Ruska.


"Prepustili ma. Som doma dve hodiny," povedal Purgin pre tlačovú agentúru Reuters a dodal, že posledné štyri dni strávil v dobrej cele na povstaleckom ministerstve pre bezpečnosť. "Neprišiel som na to, čo chceli," dodal.


Purgin bol popredným členom povstaleckého vedenia od apríla 2014, keď vypuklo separatistické povstanie na rusky hovoriacom východe Ukrajiny. Takisto bol zástupcom povstalcov na mierových rozhovoroch, na ktorých sa zúčastňujú aj Francúzsko a Nemecko.


Purgin patrí k zakladateľom medzinárodne neuznanej DĽR. "Purgin bol nesmierne nezávislý a mal vlastnú politickú líniu," uviedol bývalý líder DĽR Alexandr Borodaj, ktorý je ruským občanom. Purgin býval Borodajovým zástupcom. Keď sa však vlani v lete ujal vedenia DĽR Alexandr Zacharčenko, Borodaj sa vrátil do Moskvy.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies