Povstalci Boko Haram uniesli z mesta Damasak vyše 400 žien a detí

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 19:17 • 2 min
Povstalci Boko Haram uniesli z mesta Damasak vyše 400 žien a detí

DAMASAK - Viac ako 400 žien a detí uniesli bojovníci nigérijskej militantnej organizácie Boko Haram pri odchode z mesta Damasak na severovýchode Nigérie. Informoval o tom jeden z miestnych obyvateľov.

slovakia

left justify in out

 Z mesta sa povstalci odsúvali po tom, ako ho v sobotu oslobodili spojenecké ozbrojené zložky Nigeru a Čadu. Skupina Boko Haram obsadila toto mesto ešte vlani v novembri.
     

"Uniesli 506 mladých žien a detí. Približne 50 z nich zabili pred obchodom," povedal obchodník Souleymane Ali, ktorého citovala agentúra Reuters. "Nevieme, či po odchode zabili aj ostatné, zvyšné však vzali so sebou."
     

Svedectvá obyvateľov mesta Damasak o únose približne 400 až 500 žien a detí povstalcami z Boko Haram potvrdil aj nigerský veliteľ spoločných jednotiek Nigeru a Čadu v Damasaku podplukovník Toumba Mohamed.
     

Nigéria a susedné štáty v súčasnosti vytvárajú spojenecké sily, ktoré sa postavia proti islamistom z Boko Haram. Títo militanti zabili na severovýchode Nigérie za uplynulých takmer šesť rokov približne 12.000 ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies