Povstalci Boko Haram prepadli tri kamerunské obce, zajali 30 ľudí

NETKY.SK • 9 Február 2015, 18:35 • 2 min
Povstalci Boko Haram prepadli tri kamerunské obce, zajali 30 ľudí

YAOUNDÉ - Bojovníci nigérijskej islamskej militantnej skupiny Boko Haram zaútočili na tri obce na severe susedného Kamerunu a uniesli viac ako 30 ľudí vrátane osôb z autobusu, ktorý prepadli. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na výpovede svedkov.

slovakia

left justify in out

Na severe Kamerunu zajali povstalci v nedeľu večer autobus s 20 cestujúcimi a odviezli ho smerom k nigérijskej hranici.
     

Podľa hlásení svedkov zaútočila dnes ráno ďalšia skupina bojovníkov na kamerunské mesto Kolofata, kde vyrabovali potraviny a zvieratá. Kamerunské jednotky za pomoci čadských síl oslobodili nedávno toto mesto spod kontroly Boko Haram.
     

Veľká vojenská ofenzíva za účasti lietadiel a pozemných jednotiek z Čadu a Nigérie už prinútila povstalcov stiahnuť sa počas uplynulých 10 dní z tuctu miest. A plánované sú ďalšie vojenské útoky, na ktorých sa má podieľať viac afrických krajín.
     

Africké krajiny sa aktuálne snažia koordinovať svoju odpoveď na hrozbu, ktorú pre nich predstavuje táto nigérijská militantná skupina. Africká únia udelila pre boj s Boko Haram mandát jednotkám o spoločnej sile 7500 mužov z Nigérie, Čadu, Kamerunu, Nigeru a Beninu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies