Povolenú dĺžku pobytu v Amerike prekročilo za rok viac než sedemstotisíc cudzincov, ktorých zadržala cudzinecká polícia

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 07:59 • 2 min
Povolenú dĺžku pobytu v Amerike prekročilo za rok viac než sedemstotisíc cudzincov, ktorých zadržala cudzinecká polícia

SAN DIEGO - Viac ako 740.000 cudzincov sa v priebehu 12 mesiacov zdržalo v Spojených štátoch dlhšie, než im to dovoľovali víza.

slovakia

left justify in out

Uviedlo to dnes americké ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť. Uvedený počet zahŕňa cudzích štátnych príslušníkov, ktorí pricestovali do USA lietadlom alebo loďou, a nie cez pozemné hraničné priechody. Najviac je medzi nimi občanov Kanady, Mexika, Brazílie, Číny a Indie.

 

Počet osôb, ktoré sa od októbra 2015 do septembra 2016 zdržali v USA dlhšie, ako im to umožňovali víza, bol o 200.000 vyšší než za predchádzajúce ročné obdobie.

 

Podľa agentúry AP je toto zvýšenie do značnej miery zapríčinené aj tým, že do tohtoročnej správy sú zahrnutí aj študenti. Tí v oveľa vyššej miere prekračujú povolenú dĺžku pobytu než turisti alebo obchodní cestujúci. Študenti do predchádzajúcej správy zahrnutí neboli.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies