Povolanie vojaka je podľa Glváča celoživotné

NETKY.SK • 15 Február 2015, 15:23 • 2 min
Povolanie vojaka je podľa Glváča celoživotné

BRATISLAVA - Uchádzači o štúdium na Akadémii ozbrojených síl by si mali uvedomiť, že povolanie vojaka je celoživotné. Uvádza sa to v tlačovej správe, ktorú agentúre SITA poskytla hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

slovakia

left justify in out

Akadémia ozbrojených síl gen. Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši otvorí v budúcom akademickom roku 2015/2016 pre absolventov stredných škôl štyri denné študijné odbory. Prijme 85 nových študentov. "Vzhľadom na to, že uchádzači prijatí na bakalárske štúdium sa dňom nástupu stávajú zároveň profesionálnymi vojakmi v prípravnej štátnej službe, sú kritéria na ich výber možno o niečo náročnejšie ako na iných školách," vysvetlil rektor akadémie Boris Ďurkech.

 

Uchádzači o štúdium na vojenskej akadémii musia zvládnuť tiež vedomostnú prijímaciu skúšku, ktorá pozostáva z matematiky a anglického jazyka. Dôležitý je tiež ich vek. Prihlásiť sa môžu tí, ktorí úspešne zmaturovali, avšak najneskôr 2. augusta budú mať minimálne 18 rokov. Podmienkou tiež je, že uchádzač nemôže v tomto roku prekročiť hranicu 25 rokov.

 

"V spolupráci s vojakmi dlhodobo pracujeme na tom, aby bolo povolanie vojaka celoživotné. Z tohto dôvodu máme záujem, aby sa už do prípravnej služby hlásili študenti, ktorí prácu vojaka berú ako poslanie a nie iba ako prechodnú stanicu. Preto by si to mal uvedomiť už každý prípadný uchádzač o štúdium na akadémii," uviedol minister obrany Martin Glváč.

 

Študenti stredných škôl, ktorí majú záujem študovať na Akadémii ozbrojených síl, musia podať svoju prihlášku najneskôr do 28. februára. Vybrať si môžu zo študijných programov manažment vojenskej organizácie, elektronické systémy, zbraňové systémy, zbrane a ich časti, vojenské spojovacie a informačné systémy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies