Povodňová vlna zaplavila tisíce domov

NETKY.SK • 22 September 2010, 07:31 • 2 min
Povodňová vlna zaplavila tisíce domov

Povodňová vlna zaplavila tisíce domov

slovakia

left justify in out

img

Tisíce domov v Južnej Kórei zaplavila povodňová vlna, keď krajinu zasiahli silné dažde, informoval v stredu úrad pre zvládnutie mimoriadnych situácií. Dvaja ľudia sú nezvestní.

Počas utorňajších dažďov, ktoré krajinu zasiahli na začiatku trojdňových osláv sviatku Čchu-sokch pri príležitosti žatvy, spadlo v niektorých častiach Soulu takmer 300 mm zrážok. Ide o najvyššie zaznamenané zrážky v krajine v mesiaci september od roku 1907.

Národný úrad krízového manažmentu uviedol, že pre záplavy prišlo dočasne o strechu nad hlavou 11 800 ľudí. Voda pritom okrem domov zaplavila tiež cesty a trasy metra. Úrad tiež informoval, že v oblasti Jong-wol v severovýchodnej provincii Kangwon-do sú nezvestní dvaja rybári, ktorých pravdepodobne strhla voda z rozvodnenej rieky. Úrad dodal, že poskytne pomoc tým, ktorým povodne spôsobili nejaké škody. Na pokrytie škôd mesto Soul podľa tlačovej agentúry Jonhap uvoľní spolu 5,6 miliardy wonov (3,7 milióna eur).

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies