Povodňové nebezpečenstvo sa rozšírilo

NETKY.SK • 1 Apríl 2018, 16:31 • 2 min
Povodňové nebezpečenstvo sa rozšírilo

BRATISLAVA - Zoznam okresov so zvýšeným povodňovým nebezpečenstvom sa zvýšil. Najvyššia výstraha 3. stupňa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) platí nielen pre oblasť Trebišov-Roňava, ale aj pre okres Stropkov.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia takisto zvýšili výstrahu pred povodňami z trvalého dažďa i pre okresy Humenné, Svidník a Košice-okolie. Hydrologická výstraha 1. stupňa sa okrem okresov Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja rozšírila aj na okresy Žilinského kraja Turčianske Teplice a Liptovský Mikuláš. 

 

Na východnom Slovensku platí až do 18.00 h výstraha pred intenzívnym dažďom, ojedinele môže spadnúť 35 až 50 mm zrážok. Na horách v oblasti Kysúc, Oravy, Liptova, Turca, Spiša i Horehronia platí od nedeľňajšieho popoludnia až do pondelkového (2.4.) poludnia výstraha pred nárazovým vetrom - v polohách nad pásmom lesa môže dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 km/h, na hrebeňoch to môže byť 135 až 150 km/h.

 

Meteorológovia varujú aj pred silným vetrom v nižších polohách. Výstraha pred nárazmi vetra s rýchlosťou 65 až 70 km/h platí do 18.00 h pre oblasť juhozápadného Slovenska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies