Povodňová situácia v Košickom kraji sa upokojuje

NETKY.SK • 24 Február 2017, 09:07 • 2 min
Povodňová situácia v Košickom kraji sa upokojuje

KOŠICE – Povodňová situácia v Košickom kraji sa pomaly upokojuje a v noci na dnes začali klesať hladiny riek, na ktorých boli vyhlásené povodňové stupne.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií na internetovej stránke Slovenského hydrometeorologického ústavu na riečke Roňava stále platí tretí stupeň povodňovej aktivity. Hladina Roňavy pri Michaľanoch v okrese Trebišov vo štvrtok o 18:00 kulminovala na úrovni 302 cm, do dnešného rána klesala, pričom o 7:45 dosahovala 259 cm a vykazuje naďalej klesajúcu tendenciu.

 

img

 

Druhý stupeň povodňovej aktivity bol dnes ráno na riečke Chlmec pri Zemplínskom Branči v okrese Trebišov. Hladina Chlmca kulminovala o polnoci na úrovni 300 cm, čo je tretí stupeň povodňovej aktivity, no do dnešného rána klesla na 190 cm, čo je druhý stupeň.Zvýšenú hladinu má aj rieka Torysa pri Bohdanovciach v okrese Košice - okolie, kde v noci vyhlásili druhý povodňový stupeň a hladina kulminovala na úrovni 200 cm. Do dnešného rána však klesla na úroveň 152 cm, čo je prvý povodňový stupeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona