Pôvodní členovia kapely Alice Cooper pripravujú nové skladby

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 11:28 • 2 min
Pôvodní členovia kapely Alice Cooper pripravujú nové skladby

LOS ANGELES - Pôvodní členovia americkej rockovej kapely Alice Cooper pripravujú nové skladby. Informáciu potvrdil pre americký magazín The Weekender líder formácie Alice Cooper.

slovakia

left justify in out

"Napísal som tri alebo štyri skladby s Nealom Smithom a Mikeom Bruceom. Pracovali sme vo Phoenixe približne dva týždne, len sme písali a robili nejaké demá. Nikdy neviete, čo z toho sa môže dostať na album, no ja som povedal, 'Poďme do toho'. Dennis Dunaway napísal dve alebo tri veci. Zatiaľ sme ich nevideli, ale viem, že Dennis vždy písal dobré skladby," uviedol interpret. "Je zábava pracovať s týmito chlapíkmi, s ktorými ste nerobili už nejaký čas. Nesnažíme sa zase získať mladosť, ale skôr zvuk," vyjadril sa 68-ročný Cooper, ktorému vraj novinky po zvukovej stránke najviac pripomínajú album Killer (1971).


Kapela Alice Cooper vznikla v roku 1964. Okrem spomínaných členov pôsobil v pôvodnej zostave aj gitarista Glen Buxton, ktorý zomrel v roku 1997 na zápal pľúc. Skupina vydala albumy Pretties for You (1969), Easy Action (1970), Love It to Death (1971), spomínaný Killer (1971), School's Out (1972), Billion Dollar Babies (1973), Muscle of Love (1973) a Greatest Hits (1974). Medzi známe skladby formácie patria I'm Eighteen alebo School's Out. Spevák kapely, vlastným menom Vincent Damon Furnier, si osvojil meno skupiny a v roku 1975 odštartoval sólovú kariéru. Kapelu Alice Cooper uviedli v roku 2011 do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies