Povodne v Thajsku: Monzúnové dažde postihli desaťtisíce domácností

NETKY.SK • 27 September 2016, 08:40 • 2 min
Povodne v Thajsku: Monzúnové dažde postihli desaťtisíce domácností

BANGKOK - Približne 20.000 domácností postihli záplavy, ktoré v mnohých častiach Thajska spôsobili prudké dažde monzúnového obdobia. Pod vodou sa ocitlo aj niekoľko vyhľadávaných turistických destinácií.

slovakia

left justify in out

Medzi najviac postihnuté rekreačné oblasti patria historické mestá Ajutthajá a Sukhothaj. V samotnej Ajutthaji je zatopených vyše 14.000 domácností, v Sukhothaji boli v dôsledku záplav spôsobené škody na ploche 6720 kilometrov štvorcových, informovala dnes agentúra DPA, citujúc vládne zdroje.

 

V Ajutthaji sa v približne metrovej vode ocitlo aj niekoľko historických sôch Buddhu. Predpokladá sa, že v oboch mestách hladina vody ešte porastie. Záplavy zasiahli celkovo 17 provincií na severe, severovýchode a strednej časti krajiny. Úrady dosiaľ nehlásili nijaké obete.


Hoci sa hladina hlavnej thajskej rieky Čao-Praja, ktorá preteká cez hlavné mesto Bangkok, zvýšila, dôsledky sú v danej oblasti zatiaľ minimálne; pocítili ich iba obyvatelia žijúci blízko tohto vodného toku.


Príslušné úrady sa snažia uvoľniť nápor riečnych korýt presunom vody do Thajského zálivu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies