Povodne v Sudáne postihli vyše 320-tisíc ľudí

NETKY.SK • 23 August 2013, 07:07 • 2 min
Povodne v Sudáne postihli vyše 320-tisíc ľudí

CHARTÚM - Viaceré časti Sudánu v uplynulých týždňoch zasiahli povodne, ktoré pocítilo dokopy až 320-tisíc tamojších obyvateľov. Informuje o tom Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), ktorá v súvislosti s pohromou do stredy zaznamenala 48 mŕtvych a 70 zranených.

slovakia

left justify in out

Obzvlášť vážna situácia je podľa nej v okolí hlavného mesta Chartúm, kde sú záplavy najhoršie za posledných 25 rokov. Škody na majetku však voda po sebe zanechala v 14 z 18 sudánskych štátov. Sudánsky minister vnútra Ibráhím Mahmúd Hámid ešte minulý týždeň informoval až o 53 obetiach na životoch.

"Silné dažde a záplavy v Sudáne narušili životy a majetok 65 957 rodín, čo je 320-tisíc ľudí," uvádza sa v správe WHO. Za jedno z najväčších zdravotných rizík pritom organizácia považuje odplavenie takmer 53 tisíc latrín. Šéf sudánskej pobočky Úradu OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA) Mark Cutts minulý týždeň označil situáciu za "obrovskú pohromu", zatiaľ čo humanitárne operácie v krajine sú podľa neho v tomto roku "značne podfinancované". Pracovníci musia navyše pomáhať aj státisícom Sudáncov, ktorí utiekli pred bojmi v regióne Dárfúr. Podľa oficiálnych médií poskytli obetiam povodní pomoc aj Maroko, Katar, Etiópia či Egypt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies