Povodne v Srbsku sú božím trestom za bradatú speváčku, tvrdí cirkev

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 07:05 • 2 min
Povodne v Srbsku sú božím trestom za bradatú speváčku, tvrdí cirkev

BELEHRAD - Lídri srbskej pravoslávnej cirkvi sa zhodli, že súčasné ničivé povodne na Balkáne sú božím trestom za tohtoročné víťazstvo rakúskeho speváka s umeleckým menom Conchita Wurst na európskej pesničkovej súťaži Eurovízia.

slovakia

left justify in out

Podľa ich vo štvrtok zverejnených výrokov má "voda zmyť hriechy Balkánu". Patriarcha Irinej tvrdí, že "Boh poslal trest za nehanebnosti" komunity neheterosexuálnych osôb. Podobný názor deklaroval aj čiernohorský metropolita Amfilohije. Povodne podľa neho "nie sú náhodou ale varovaním" za víťazstvo rakúskeho transvestitu Toma Neuwirtha vystupujúceho pod umeleckým menom Conchita Wurst. Ako podľa medializovaných informácií Amfilohije povedal, "Boh poslal dažde, aby ľuďom pripomenul, že sa nemajú pridávať k divokým veciam". Májové povodne na Balkáne si vyžiadali desiatky životov a desaťtisíce muselo opustiť svoje domovy.

 

Obdobným vyhlásením sa v januári prezentoval aj poslanec zastupiteľstva britského mestečka Henley on Thames David Silvester. Oddaný katolík vyjadril názor, že dôsledkom minuloročného uzákonenia sobášov osôb rovnakého pohlavia boli búrky a následné záplavy v krajine. Miestny denník zverejnil Silvesterov list, v ktorom poslanec populárnej euroskeptickej Nezávislej strany poukazuje na jeho varovanie smerom k premiérovi Davidovi Cameronovi, ktorý minulý rok nakoniec pretlačil zákon o manželstvách neheterosexuálov. Premiér podľa neho "arogantne konal proti evanjeliu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies