Povodne v Srbsku si vyžiadali už 51 mŕtvych, štyria sú nezvestní

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 08:29 • 2 min
Povodne v Srbsku si vyžiadali už 51 mŕtvych, štyria sú nezvestní

BELEHRAD – Nedávne katastrofálne povodne si v Srbsku vyžiadali 51 mŕtvych, štyria ďalší ľudia zostávajú nezvestní.

slovakia

left justify in out

Parlamentu to vo štvrtok povedal srbský premiér Aleksandar Vučič. „Dúfame, že je to konečný počet,“ citoval ho portál Balkan Insight. Vučič v parlamente odpovedal poslancom na otázky týkajúce sa príčin a dôsledkov záplav, pričom zdôraznil, že všetky pohotovostné zložky reagovali na situáciu včas.

 

Premiér odhadol náklady na odstránenie škôd na asi miliardu eur a sľúbil, že všetky zničené domy vláda opraví. Vláda bude financovať aj rekonštrukcie ciest, keďže samosprávy na to nemajú financie. Štát tiež poskytne poľnohospodárom osivá a hnojivá, aby im aspoň čiastočne kompenzoval škody. Zdôraznil, že bude nevyhnutné dobudovať protipovodňové zábrany v miestach, kde nie sú, a posilniť tie už existujúce. Za pár mesiacov už nebudú podľa Vučiča badateľné žiadne následky povodní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies