Povodne v Srbsku majú už 33 obetí, záplavová vlna na Dunaji bude nižšia

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 15:08 • 2 min
Povodne v Srbsku majú už 33 obetí, záplavová vlna na Dunaji bude nižšia

BELEHRAD - Z 27 na 33 sa dnes zvýšil počet obetí rozsiahlych povodní v Srbsku. Ich počet zrejme nie je konečný, pretože v najviac postihnutom meste Obrenovac musia záchranné tímy prehľadať ešte celú jednu štvrť, uviedla rakúska agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Srbská vláda na svojom dnešnom zasadaní rozhodla o zrušení stavu núdze v postihnutých oblastiach. V platnosti však ešte zostane v mestách Šabac a Sremska Mitrovica a v 17 obciach.

 

Obrenovac, ležiaci 30 kilometrov juhozápadne od hlavného mesta Belehrad, bol dnes ešte z jednej tretiny zaplavený. Tam, kde voda odtiekla, sa začalo s dezinfekciou. Obyvatelia sa však zatiaľ nemôžu vrátiť do svojich domovov. Srbský Červený kríž dnes oznámil, že momentálne registruje 73 nezvestných osôb.

 

Povodňová vlna, ktorá postupuje po Dunaji a cez víkend by mala doraziť do Belehradu, bude podľa hydrometeorológov nakoniec zrejme o jeden a pol metra nižšia, ako tomu bolo pri predchádzajúcich povodniach v roku 2006. Žiadne nebezpečenstvo nehrozí ani obciam ležiacim za Belehradom po prúde Dunaja.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona