Povodne v Slovinsku majú svoju prvú obeť

NETKY.SK • 14 September 2014, 13:40 • 2 min
Povodne v Slovinsku majú svoju prvú obeť

ĽUBĽANA - Najmenej jedna mladá žena prišla v sobotu o život počas záplav na severovýchode Slovinska. Ďalší muž je nezvestný potom, čo voda strhla auto, v ktorom sa viezli.

slovakia

left justify in out

Slovinsko sužujú povodne už od piatku. Najviac postihnutý je východ krajiny a oblasti, cez ktoré pretekajú rieky Krka a Sava. Podľa miestnych médií sú už zatopené stovky domov.

 

Povodne v dôsledku výdatných dažďov postihli aj susedné Chorvátsko. Z mesta Karlovac v strednej časti krajiny museli evakuovať asi 2000 ľudí. Rieky Korana a Kupa pretekajúce cez mesto sa vyliali z brehov a zaplavili cesty a domy. Úrady v Karlovaci vyhlásili v nedeľu stav ohrozenia. Podľa premiéra Zorana Milanoviča je celé Chorvátsko pre niekoľko dní trvajúce zrážky v ohrození. Zaplavené boli aj obce, ktoré túto jar postihli katastrofálne povodne. S veľkou vodou bojujú aj v Maďarsku, kde museli odstaviť časti diaľnice smerujúcej z Budapešti na juhozápad.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona