Povodne v Severnej Kórei pripravili o život najmenej 60 ľudí a poškodili 17 tisíc domov

NETKY.SK • 7 September 2016, 17:50 • 2 min
Povodne v Severnej Kórei pripravili o život najmenej 60 ľudí a poškodili 17 tisíc domov

SOUL - Najmenej 60 ľudí zahynulo a viac než 44.000 osôb prišlo o strechu nad hlavou následkom povodní v Severnej Kórei, ktoré prišli po výdatných dažďoch. Informoval o tom dnes denník The Straits Times s odvolaním sa na Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA).

slovakia

left justify in out

Pchjongjang minulý týždeň oznámil, že pre štyri dni trvajúce zrážky zaznamenali dosiaľ najväčšiu povodeň na rieke Tuman, ktorá sčasti tvorí severokórejskú štátnu hranicu s Čínou a Ruskom. Podľa miestnych médií bolo nezvestných najmenej 15 ľudí a vyše 17.000 domov bolo zničených alebo poškodených.

 

V okolitých oblastiach prišlo podľa OCHA o domov päť percent obyvateľstva a 10.000 hektárov poľnohospodárskej pôdy zatopila voda. Územie KĽDR z veľkej časti tvorí hornatý a kopcovitý terén, ktorý je dlhodobo odlesňovaný kvôli palivu alebo terasovitým poliam, čo spôsobuje nekontrolované prúdenie zrážkovej vody.

 

Séria povodní a období sucha sa podpísala pod hladomor, ktorý v Severnej Kórei v rokoch 1994-98 v kombinácii so zlým ekonomickým vedením a stratou sovietskej podpory pripravil o život státisíce ľudí, pripomína zmienený denník.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies