Povodne v kanadskej provincii Alberta sa zmiernili, voda ustupuje

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 11:25 • 2 min
Povodne v kanadskej provincii Alberta sa zmiernili, voda ustupuje

OTTAWA - Hladina riek v kanadskej provincii Alberta začala pomaly klesať - to najhoršie už majú ľudia za sebou. O záplavách v tejto oblasti západnej Kanady dnes informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia v niektorých častiach provincie v kanadských Skalnatých vrchoch sú však stále evakuovaní. Predsedníčka vlády provincie Alison Redfordová vyjadrila obavy, že odstraňovanie škôd potrvá niekde až desať rokov.

Záplavy silne postihli aj centrálnu časť mesta Calgary, kde po dlhotrvajúcich silných dažďoch vystúpili z brehov dve rieky. V dejisku olympijských hier z roku 1988 sa však aj tak na budúci týždeň uskutoční najväčšia rodeo šou na svete.

Provincia Alberta poskytla ľuďom okamžitú pomoc za miliardu dolárov (760 miliónov eur). Každý dospelý človek postihnutý povodňami dostane 1250 dolárov, dieťa 500 dolárov. 

Finančné prostriedky poskytnú úrady kanadskej provincie ihneď a nekomplikovaným spôsobom. Zaevidované obete povodní dostanú peňažnú kartu s určenou sumou, ktorú budú môcť okamžite použiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies