Povodne v Číne vážne obmedzili ťaženie kryptomien

NETKY.SK • 1 Júl 2018, 17:00 • 2 min
Povodne v Číne vážne obmedzili ťaženie kryptomien

S'-ČCHUAN – Nedávne povodne v provincii S'-čchuan v Číne spôsobilo vážne problémy v oblasti ťaženia kryptomien.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Miestne médiá informovali, že S'-čchuan a ďalšie štyri provincie v Číne zasiahli 27. a 28.júna výdatné dažde, čo spôsobilo rozsiahle záplavy.

 

V provincii S'-čchuan sa vo veľkej miere ťažia kryptomeny, avšak povodne vážne poškodili desiatky tisíc ťažiarskych zariadení, ktoré bude takmer nemožné opraviť. Zatiaľ nie je známe, ktoré kryptomeny sa na týchto zariadeniach ťažili a koľko presne ich bolo zničených povodňami.

 

img

 

Ťaženie je výpočtovo náročná operácia vykonávaná na špecializovaných zariadeniach, na ktorých sa spracovávajú transakcie kryptomien a uvoľňujú do siete nové mince. Samotná sieť kryptomeny Bitcoin spotrebuje do konca roka 2018 až 0,5% svetovej energie.

 

Podstatná časť ťažby Bitcoinu sa uskutočňuje v Číne, kde sa vyťaží až 70% všetkých nových mincí tejto kryptomeny. Práve provincia S'-čchuan je označovaná ako hlavné mesto ťaženia Bitcoinu kvôli vysokej koncentrácii ťažobných operácií, ktoré sa tu vykonávajú. Táto oblasť je výhodná pre ťaženie kryptomien najmä kvôli chladnému podnebiu a lacnej elektrickej energie.

 

img

 

Niekoľko spravodajských webov spojilo povodne v provincii S'-čchuan s poklesom hashrate siete Bitcoin (celková výpočtová sila). Údaje z webovej stránky Blockchain.com však ukazujú, že celkový hashrate sa od 27. do 28. júna v skutočnosti zvýšil, čo naznačuje, že vplyv povodní nebol dostatočne významný, aby ovplyvnil celú sieť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies